Lyhytterapia

RATKAISUKESKEINEN
LYHYTTERAPIA JA PARITERAPIA

MIKÄÄN ONGELMA TAI HÄIRITSEVÄ TUNTEMUS EI OLE "LIIAN PIENI TAI MITÄTÄTÖN"

Kukaan meistä kulje elämää läpi ottamatta välillä iskua sisimpäänsä. Lyhytterapiaan tuloa ajatellen riittää. että koet jonkin asia olevan sinulle pulmallinen ja sinulla on halua ymmärtää sitä, tai etsiä ratkaisuja ja voimavaroja. On tehokkaampaa puuttua ongelmiin matalalla kynnyksellä varhaisessa vaiheessa ja ehkäistä ongelmia ajoissa, kuin antaa kasvaa isommaksi vyyhdiksi. 

Lyhytterapia voi olla myös hyödyllinen tapa tarkastella omaa ajattelua, sekä ymmärtää itseään ja ympäristöään paremmin. Lyhytterapian avulla voi myös ylläpitää mielen hyvinvointia. Ratkaisukeskeinen ajattelu- ja työtapa on hyvin käytännönläheinen ja myönteinen tapa kohdata erilaisia haasteita.

Terapeuttina ja valmentajana olen empaattinen, läsnäoleva ja lämminhenkinen ja kohtaan asiakkaani yksilöllisesti juuri sellaisina kuin he ovat, arvottamatta ja arvostelematta. 

Akuuteissa ja voimakkaissa mielenterveysongelmissa, sekä sairauksien hoidossa on aina syytä ja suositeltavaa kääntyä lääkärin ja terveysaseman puoleen. Mikäli olet epävarma tilanteestasi, voit aina ottaa rohkeasti yhteyttä myös omaan terveysasemaasi ja keskustella tilanteestasi, lue lisää tästä.

Hinnat ja ajanvaraustiedot sivun alalaidassa.

Jokainen ihminen on unelmiensa arvoinen

Lyhytterapiasta voi saada apua esimerkiksi:

  • Elämänkriiseihin ja elämän muutoksiin
  • Tunnetyöskentelyyn ja elämänhallintataitoihin
  • Voimavarojen löytämiseen ja uupumukseen
  • Ihmisenä kasvuun ja itseymmärrykseen
  • Pari- ja ihmissuhdehaasteisiin
  • Erosta selviämiseen
  • Alakuloisuuteen, stressiin tai ahdistukseen
  • Yksinäisyyteen
  • Jännitykseen
  • Työelämän haasteisiin

Lyhytterapian pituus määrittyy asiakkaan oman tarpeen ja toiveen mukaan. Lyhytterapialla tarkoitetaan yleensä noin 1-20 kerran mittaista tapaamisten jaksoa. Jo yhdestä käyntikerrasta voi olla apua ja hyötyä.

Usein tehokkainta on kuitenkin käydä vähintään muutaman käynnin verran yhtäjaksoisesti. Lyhytterapiassa voi myös käydä jaksottain aina silloin, kun kokee tarpeelliseksi saada ulkopuolista keskusteluapua.

Lyhytterapia tuo apua monenlaisiin arkisiin huoliin ja ongelmiin

Ratkaisukeskeinen lähestymistapa on tulevaisuusorientoitunut lähestymistapa, jonka keskeinen tavoite on herättää toivoa.

Hyvinvoiva mieli on tärkeä osa ihmisen hyvinvointia. Ratkaisukeskeinen lyhytterapia on voimavarakeskeistä, valmennuksellista ja luottamuksellista tulevaisuuteen katsovaa keskusteluapua,
sekä keskusteluapua hyvinvointisi tueksi, oman elämänpolkusi varrelle. Lyhytterapia sopii kaikille, jotka haluavat voida hyvin ja pitää hyvää huolta hyvinvoinnistaan, sekä jaksamisestaan.

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia on matalan kynnyksen terapeuttista keskustelutukea. 

Lyhytterapia on erinomainen tapa löytää uutta suuntaa, tai ymmärtää nykyistä tilannetta. Se on tarkoitettu kaikille ihmisille, jotka
kokevat tarvitsevansa ulkopuolista keskusteluapua.

Lyhytterapia on myös hyödyllinen tapa kehittää omaa ajattelua ja suhtautumistapoja. 

Mä koin ratkaisukeskeisen terapian älyttömän hyväksi. Se oli juuri sellainen kuin halusin, että mitään painetta ei ole oikeastaan mihinkään, vaan saa tulla milloin haluaa, ja keskustella niistä asioista, mitkä ovat mielen päällä sinä hetkenä elämässä. Metodit olivat kivoja, ja niistä lähti erilaiset kehittävät keskustelut aina hienosti. Erityisesti pidin circle metodista. Toivoisin että tämä terapiamuoto kasvaisi Suomessa ja ihmiset uskaltaisivat mennä puhumaan ilman sitä "sairas" leimaa.

Asiakaspalaute julkaistu asiakkaan luvalla

RATKAISUKESKEINEN PARILYHYTTERAPIA

Ratkaisukeskeistä lyhytterapiaa teille, kun tarvitsette tukea parisuhteenne hyvinvointiin ja ongelmatilanteiden selvittämiseen.

Parilyhyterapian lähtökohtana on parin omat toiveet ja ajatukset terapian tavoitteista. Tavallisin toive on saada parisuhde toimimaan paremmin ja selvittää ristiriitaisuudet. Tulon syynä voi olla myös jokin yksittäinen ongelma tai kriisitilanne parisuhteen vuorovaikutuksessa.

Pariterapiaan voit tulla yksin tai yhdessä kumpanisi/kumppaniesi kanssa. Ratkaisukeskeinen pariterapia on tavallisesti lyhytkestoista terapiaa, jossa keskitytään asiakkaiden voimavaroihin ja ratkaisujen etsimiseen..

Lyhytterapia sopii kaikille, jotka haluavat voida hyvin ja pitää hyvää huolta arkisesta hyvinvoinnistaan, sekä jaksamisestaan ja ihmissuhteistaan

HINNAT JA AJANVARAUS

Ajanvaraus

Voit varata ajan sähköisestä ajanvarauksesta
Ajanvaraus

Kalenteri on auki noin kolme viikkoa etukäteen.

Jos et löydä sopivaa aikaa, tai sähköisessa ajanvaruksessa ei ole sinulle sopivaa aikaa tarpeeksi pitkälle, voit laittaa minulle sähköpostia. Voit myös laittaa sähköpostia, mikäli sinulla on muuta ajanvaraukseen liittyvää  lyhytterapia@outlook.com

AJANVARAUS- JA LASKUTUSEHDOT:

Maksutapana laskutus sähköpostitse käynnin jälkeen, maksuehto 7 päivää. Maksumuistutus 5 €.

Varattu tapaamisaika tulee perua 48 h ennen tapaamisajan alkua sähköpostitse tai ajanvarauksen kautta. 

Peruuttamattomasta, tai alle 48 h ennen tapaamisajan alkua perutusta ajasta veloitetaan 50% maksu. Peruuttamattomasta tai alle 24 h ennen tapaamisajan alkua perutusta ajasta veloitetaan 100% maksu.

Varaamalla ajan hyväksyt ajavaraus- ja laskutusehdot. 

Hinnasto

(voimassa 1.9.2021 asti)

KERTAKÄYNNIT (yksilö, 45min)
Kertakäynti 45 min 60 €
Kertakäynti 60 min 80 €

YKSILÖTERAPIAPAKETIT:
3 x 45 min 165€

PARITERAPIA (60min tai 75min)
Kertakäynti 60 min 80 €
Kertakäynti 75 min 90 €

PARITERAPIAPAKETIT:
3 x 60 min 225 €

Tapaamiset lähi- tai etävastaanottona
Terapiapaketit voimassa 3 kk laskun eräpäivästä
alv 0%

Etänä tai lähivastaanottona

ETÄVASTAANOTTO: 

Teamsilla TAI Skypellä. Teams-linkki tai Skype-linkki toimitetaan n. 5-15 min ennen tapaamista sähköpostiin. Voimme myös tarvittaessa ottaa facetime-videopuhelun. Kirjoita ajanvarauksen yhteydesä infoon haluatko Teams- vai Skype-tapaamisen.

LÄHIVASTAANOTTO:

Fredrikinkatu 29 A, 4 krs. 00120 HELSINKI (ovessa lukee Solvum ja Addiktum)
Käynti sisäpihalta, mikäli portti ei ole auki, soita summeria. Summerissa lukee Solvum ja/tai Addiktum 

CHAT: 

Chat-vastaanotto kestää 45 min. Ota yhteyttä sähköpostitse lyhytterapia@outlook.com ja varaa aika chat-keskustelulle, saat tarkemmat ohjeet sähköpostivastauksena, tai varaa aika nettiajanvarauksesta. Tarvitset vain Skype-ohjelman.